Bloemen en planten kunnen op zoveel verschillende manieren mooi zijn. De structuur of het formaat van het blad. Fragiele bloemen met blaadjes waar je bijna doorheen kijkt of soorten die uitbundig van kleur en vorm zijn. Een ding is zeker, het past in elk interieur!

uit 2018 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De rode roos

2020

De hartvormige blaadjes van de rode roos staan voor liefde en vertrouwen. De doornen daarentegen geven aan dat de liefde niet altijd gemakkelijk is. Dit aquarelschilderij is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Het is een collage van verschillende lagen aquarel papier over elkaar heen die pas daarna geschilderd zijn. Dit geeft het schilderij van dichtbij een ruig uiterlijk, terwijl het van een afstand juist de delicate, bijna realistische close-up afbeelding van een roos lijkt. 

Roze lotusbloem in sprankelend water

2019

De lotusbloem staat symbool voor puurheid en zuiverheid. Dit is zo gekomen omdat deze bloem altijd even mooi is. Of zij nu in helder water of in modderige vijvers groeit.  Het schilderij is gemaakt met aquarelverf. Door de witte randen en stippen is het schilderij heel sprankelend geworden. Het blauwe water en de groene bladeren geven het een fris uiterlijk.    

De zonnebloemen

2020

We kennen de zonnebloemen onder andere van de prachtige velden vol met deze hoge gele bloemen in bijvoorbeeld Frankrijk. Mij doet het in ieder geval denken aan de zomer en warme vakantie oorden.  Ik heb dit schilderij een donkere achtergrond gegeven, zodat het zonnige geel echt eruit springt. 

Bloesemtak

2018

Een kale tak zoals je die vaak in het voorjaar aantreft met daar aan fragiele bloesem. Het is altijd jammer dat al dat moois zo snel voorbij is, maar dat is des te meer reden om er extra van te genieten voor zo lang het duurt. Deze blijft echter wel goed gelukkig, haha.. 

Koi karper met lotusbloem

2019

De koi karper wordt ook wel de Nishikigoi of brokaatkarper genoemd. Deze vis met zijn 'kleurige kleed' van zwart, rood en wit is de nationale vis van Japan. De lotusbloem staat symbool voor puurheid en zuiverheid. Dit is zo gekomen omdat deze bloem altijd even mooi is. Of zij nu in helder water of in modderige vijvers groeit.  Het schilderij is gemaakt met aquarelverf. Door de witte randen en stippen is het schilderij heel sprankelend geworden. Het blauwe water en de groene bladeren geven het een fris uiterlijk. 

De bonte Philodendron Monstera

2019

Deze in bonte kleuren geschilderde Philodendron Monstera.... ook wel gatenplant genaamd, (wat natuurlijk veel makkelijker te onthouden is) komt van nature voor in de tropische regenwouden van zuidelijk Mexico tot in Panama. Hij heeft prachtige decoratieve bladeren.